Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Augusztus 08. 07:18, csütörtök | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:

Washington szabadkereskedelmi megállapodásra törekszik Londonnal a Brexit után

Washington szabadkereskedelmi megállapodásra törekszik Londonnal a Brexit után

Washington szabadkereskedelmi megállapodásra törekszik Londonnal a Brexit után

- jelentette ki Mike Pompeo amerikai külügyminiszter szerdán, miután megbeszélést folytatott az új brit kormány külügyminiszterével, Dominic Raabbal Washingtonban.

A közösen tartott sajtókonferencián Pompeo megköszönte Boris Johnson kormányának, hogy csatlakozott a Perzsa(Arab)-öböl hajózásának biztonságát célzó új kezdeményezéshez, majd leszögezte: bármi legyen is London végső döntése a Brexitről, Washington tiszteletben tartja.

"Támogatjuk az Egyesült Királyság szuverén döntését, és bármilyen legyen is a döntés a Brexitről, mi tollal a kezünkben ott leszünk az ajtónál, készen arra, hogy a lehető legrövidebb időn belül aláírjuk az új szabadkereskedelmi megállapodást" - hangoztatta az amerikai diplomácia irányítója.

Dominic Raab azt hangsúlyozta, hogy Boris Johnson és kormánya "abszolút eltökélt, határozott" abban, hogy október végén - megállapodással vagy anélkül, de - kilépjen az Európai Unióból. Egyben reményét fejezte ki, hogy október 31. után "a lehető legrövidebb időn belül" a Johnson-kormány aláírja a kereskedelmi megállapodást a Trump-adminisztrációval.

A sajtótájékoztatón újságírói kérdésre válaszolva Pompeo optimistának mondta magát az amerikai-észak-koreai tárgyalások jövőjét illetően. Mint fogalmazott: az amerikai kormányzat úgy tervezi, hogy "néhány héten belül" folyatódnak a munkacsoportok közötti tárgyalások.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.