Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Február 06. 18:00, szombat | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Valamelyest enyhítik a korlátozásokat Belgiumban

Valamelyest enyhítik a korlátozásokat Belgiumban

A belga kormány bejelentette, hogy enyhíti a koronavírus-járvány terjedését lassító korlátozásokat, jövő hét szombattól kinyithatnak a fodrászatok, illetve valamivel előbb az állatkertek, a vidámparkok és a kempingek is.

A rendelkezések értelmében a fodrászatok akár több vendéget is fogadhatnak egyszerre a higiéniai szabályok betartása mellett, azonban más kozmetikai szolgáltatások vagy fizikai kontaktussal járó szolgáltatások újranyitását - amennyiben tovább enyhül a járványhelyzet - csak március elejétől fogja engedélyezni a kormány.

Alexander de Croo belga kormányfő a sajtótájékoztatóján elmondta, hogy azért döntöttek fodrászszalonok újranyitása mellett, mert "a test ápolása fontos szerepet játszik a jó közérzet fenntartásában, és átsegíthet a mindennapi nehézségeken". Hozzátette azonban, hogy ez egy nagyon óvatos elhatározás volt, mert a járványhelyzet még mindig körültekintésre késztet.

A táborhelyek, víkendfalvak már február 8-ától kinyithatnak, azonban vendéglátó egységeiket továbbra sem üzemeltethetik.

A 11,5 milliós lélekszámú Belgiumban az elmúlt héten enyhén, - 5 százalékkal - növekedett az új fertőzéses esetek száma, amihez a kiterjedtebb tesztelés is hozzájárult. A kórházi felvételek és elhalálozások aránya azonban 12, illetve 20 százalékkal csökkent. Az elmúlt 7 nap alatt napi átlagban 2349 embernek lett pozitív a koronavírus-tesztje, 118-an kerültek egészségügyi intézményekbe ápolásra, valamint 40-en haltak bele a járvány okozta betegségbe. Ez idáig a lakosság 3,1 százalékát oltották be a koronavírus elleni első adag vakcinával.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.