Városlista
2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2019. Szeptember 11. 05:00, szerda | Külföld
Forrás: Bajnok Artúr, az MTI tudósítója jelenti:

Ursula von der Leyen: a labda az Egyesült Királyság térfelén van

Ursula von der Leyen: a labda az Egyesült Királyság térfelén van

A labda az Egyesült Királyság térfelén van a szigetország európai uniós kiválását illetően - hangsúlyozta az Európai Bizottság megválasztott elnöke kedden Brüsszelben.

Ursula von der Leyen kiemelte, hogy az Európai Unió nem akarta a britek távozását, de tiszteletben tartja a döntést, valamint méltatta Michel Barnier Brexit-ügyi főtárgyaló munkáját, hozzátéve, hogy tárgyalni fog vele a mandátuma meghosszabbításáról.

Emellett figyelmeztetett, hogy amennyiben ismételten elhalasztják a brit távozás október 31-re tervezett időpontját, akkor Londonnak is delegálnia kell egy tagot a novemberben hivatalba lépő Európai Bizottságba, mint minden más tagállamnak.

A volt német védelmi miniszter kijelentette, hogy az EU megfelelően felkészült a rendezetlen kiválás esetére is, de ez rendkívül káros lenne mindkét fél számára.

Arra a kérdésre, hogy az ír Phil Hogan jelölése a kereskedelempolitikai biztosi posztra üzenetértékű-e az Egyesült Királyság számára, von der Leyen hangsúlyozta, hogy választottja kiváló, nagyon tisztességes tárgyaló, aki egyértelműen alkalmas lenne egy jövőbeli szabadkereskedelmi egyezmény tető alá hozására.

Végül pedig kijelentette, hogy "a Brexit nem valaminek a végét fogja jelenteni, hanem a jövőbeli kapcsolatunk kezdetét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.