Városlista
2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2020. Április 18. 05:00, szombat | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Újraindítja a Boeing a kereskedelmi repülőgépek gyártását

Újraindítja a Boeing a kereskedelmi repülőgépek gyártását

Újraindítja a Boeing jövő kedden a kereskedelmi repülőgépek gyártását, miután rendkívüli intézkedéseket vezetett be a Seattle környéki üzemeiben.

A chicagói székhelyű amerikai gyártó az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében ismerteti: Washington államban 27 ezer dolgozó térhet vissza a munkahelyére, de szigorú intézkedéseket kell betartaniuk. A műszakok lépcsőzetesen, időben eltolva kezdődnek, hogy elkerülhető legyen a tumultus, kötelező a védőmaszk viselése. Otthon mindenkinek folyamatosan ellenőriznie kell egészségi állapotát, a munkahelyen pedig meg kell tartani a másiktól a megfelelő távolságot. Azokon az állomásokon, ahol ez nem lehetséges, ott a Boeing védőfelszerelést ad a munkavállalóknak.

A gyártó a 747-es, a 767-es, a 777-es és a 787-es gyártását indítja újra, de Stan Deal, a Boeing kereskedelmi gépeiért felelős vezetője szerint az elindulás lépcsőzetes és lassú folyamat lesz. A gyártó ugyanis meg szeretne győződni arról, hogy a beszállítói hálózat és a bevezetett egészségügyi intézkedések megfelelőek.

A legsikeresebb típus, a 737-es összeszerelése még nem indulhat el, mert a MAX variánsok továbbra is repülési tilalom alá esnek, és nem nyit ki a múlt héten bezárt dél-karolinai összeszerelő csarnok sem.

A Boeing március közepén zárta be üzemeit Seattle környékén, miután egyik munkavállalójuk koronavírus-fertőzés miatt meghalt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.