Városlista
2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2019. November 05. 07:08, kedd | Külföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Újabb sztrájkot hirdetett a Lufthansa légiutas-kísérőinek szakszervezete

Újabb sztrájkot hirdetett a Lufthansa légiutas-kísérőinek szakszervezete

Újabb sztrájkot hirdetett a Lufthansa légitársaságnál a német légiutas-kísérők független szakszervezete (UFO), ezúttal november 7-re és 8-ra, csütörtökre és péntekre.

A 48 órás munkabeszüntetés valamennyi Németországból induló Lufthansa-járatot érinti - közölte a szakszervezet hétfőn. Kiemelték, hogy a sztrájkot kiterjeszthetik a Lufthansa-csoport németországi leányvállalataira is, a Germanwings, az Eurowings, a Cityline és a SunExpress légitársaságra.

Az UFO legutóbb október 20-án tartott sztrájkot a vállalatcsoportnál, a 19 órás munkabeszüntetés miatt több mint száz járatot kellett törölni. A szakszervezet hétfői közleménye szerint a munkaadók továbbra sem hajlandóak a tárgyalásra, és megkereséseikre sem reagálnak.

A Lufthansa közölte, hogy elítéli a sztrájkfelhívást és igyekszik jogi eszközökkel megakadályozni a szakszervezet akcióját. Dolgoznak egy rendkívüli menetrenden is, arra az esetre, ha mégis elkerülhetetlen a munkabeszüntetés.

A Lufthansa szerint a szakszervezet vezetése szabálytalanul került pozícióba, így tevékenysége is szabályellenes. A társaság ezért nem ismeri el az UFO márciusi lépésének jogosságát, amellyel a szakszervezet felmondta a kollektív szerződést. Álláspontja szerint továbbra is érvényes a légiutas-kísérők munkájáról és javadalmazásáról szóló megállapodás.

Az UFO az utóbbi években több nagyszabású sztrájkot szervezett a Lufthansa-csoportnál, 2015 novemberében egyhetes munkabeszüntetést tartottak, akkor 4700 járatot kellett törölni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.