Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2015. November 02. 07:35, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Újabb 25 milliárdot kaphatnak a megyeszékhelyek

Újabb 25 milliárdot kaphatnak a megyeszékhelyek

Az Országgyűlés mai ülésén 25 milliárd forint többlettámogatást is belefoglalhat a megyeszékhelyeknek az idei költségvetés kedden elfogadni tervezett módosításába,

amely a migrációs válsággal összefüggésben 60 milliárd forinttal megemelné a rendkívüli előirányzatok keretét.

A házelnök napirendi javaslata alapján az ülés 13 órakor, napirend előtti felszólalásokkal, majd interpellációkkal és azonnali kérdésekkel folytatódik.

Az ülésnap további részében a kedden elfogadni tervezett javaslatokat tárgyalják utoljára, de ekkor önthetik végleges formába az idei költségvetés azon módosítását is, amely 60 milliárd forinttal megemelné a rendkívüli kormányzati intézkedések keretét. A kormány indoklása szerint erre azért van szükség, mert az eredetileg 100 milliárd forintos keret szinte teljesen kimerült, részben a migránsválság kezelésére fordított 30 milliárd forint miatt. A büdzsé módosítása tartalmazza továbbá a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) 47,2 milliárd forintos hitelének átvállalását is. Emellett a költségvetési bizottság módosító javaslatának mai elfogadása esetén a Modern Városok Program 25 milliárd forintos többlettámogatást kaphat.

Az Országgyűlés ezen a héten csütörtökig ülésezik, a képviselők a második ülésnapon a 2015-ös költségvetés módosítása mellett országgyűlési határozatba foglalhatják véleményüket az európai parlamenti és tanácsi rendelettervezetről, amely lehetővé tenné a menedékkérők szétosztását kvóták szerint a tagállamok között.

A tavalyi költségvetés zárszámadásának elfogadása mellett megszavazhatják még a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 2016-os büdzséjét, emellett jóváhagyhatják a Kúria és az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökei, valamint a legfőbb ügyész 2014-es beszámolóit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket