Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Január 02. 10:06, szerda | Külföld
Forrás: mti

Új időszak kezdődik Trump elnökségében

Új időszak kezdődik Trump elnökségében

Új időszak kezdődik Donald Trump amerikai elnök négyéves ciklusának második felében, miután az ellenzéki demokratáké a többség a képviselőházban, a törvényhozás alsóházában

– mondta Magyarits Tamás Egyesült Államok-szakértő az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Azt mondta, a demokraták nem akarják megszavazni a költségvetést a déli kerítésre szánt 6 milliárd dollárra hivatkozva, ami az Egyesült Államok költségvetése számára nyilvánvalóan aprópénz, tehát itt politikai szembenállásról van szó. A demokrata többség nagyon elszántnak tűnik, vizsgálóbizottságokkal fenyegetődzik. Miután pedig a képviselőházban minden bizottsági elnöki poszt a többségé, ők határozhatják meg a politikai napirendet – mondta a szakértő, aki szerint ugyanakkor a demokratáknak vigyázniuk kell, hogy ne merüljön ki a tevékenységük obstrukcióban, hiszen jövőre elnökválasztás lesz.

Egy felmérés szerint a demokraták többsége elnökjelöltként új arcot szeretne, a republikánusok 90 százaléka viszont Trumpban bízik. Trump szokatlan módon megpróbálja megvalósítani ígéreteit: kerítést épít a déli határon, kivonja a csapatokat Szíriából és Afganisztánból, megpróbálja hazahozni a munkahelyeket. Összességében az amerikai gazdaság erős. Az persze kérdéses, hogy ebben mennyi szerepe van az elnöknek, és mennyi a kedvező világgazdasági folyamatoknak – fejtette ki Magyarits Tamás, aki szerint Trump feje felett a „sötét felhőt” elsősorban a magánéleti és intézményi korrupciós ügyek jelenthetik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.