Városlista
2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2024. Május 30. 06:00, csütörtök | Külföld
Forrás: MTI

Tűzoltó sérült meg egy felrobbant kézigránáttól Horvátországban

Tűzoltó sérült meg egy felrobbant kézigránáttól Horvátországban

A tűzoltó épp egy kigyulladt ház oltásában vett részt kedden a közép-horvátországi Károlyvárosban (Karlovac), amikor egy felrobbanó kézigránáttól súlyos sérüléseket szenvedett.

A rendőrség közleménye szerint több fegyvert és lőszert is találtak a ház padlásán, amelynek a teteje villámcsapás következtében gyulladt ki, valamint két kézigránátot is, amelyek közül az egyik felrobbant. A detonáció a szomszédos házakban is kárt okozott.

A ház egy 72 éves özvegy nő tulajdona, akinek volt férje ellen korábban már nyomozást indított a rendőrség, de akkor nem találtak nála illegális fegyvereket.

A horvát rendőrség 2007-ben hirdette meg azt a Kevesebb fegyver, kevesebb tragédia elnevezésű kezdeményezését, amelynek keretében a lakosság mindenféle jogi következmény nélkül leadhatja a délszláv háborúból nála marad fegyvereket és lőszereket. Azóta több tonna robbanószert, több százezer lőfegyvert és több millió különféle lőszert szolgáltattak be a hatóságoknak az állampolgárok. A padlások, a raktárak és a pincék azonban továbbra is nagy számban rejtegetnek illegális fegyvereket és robbanószereket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.