Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2013. Április 30. 14:54, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Trafik - A Jobbik feljelentést tesz és lemondásra szólítja fel az érintetteket

Trafik - A Jobbik feljelentést tesz és lemondásra szólítja fel az érintetteket

Hivatali visszaélés gyanúja miatt kedden feljelentést tett a Jobbik két politikusa a trafikpályázatokkal kapcsolatban. Emellett lemondásra szólítják fel Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkárt, Gyulay Zsoltot, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. vezetőjét és Horváth Istvánt, Szekszárd fideszes polgármesterét.

Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselő keddi sajtótájékoztatóján hivatkozott arra, hogy Hadházy Ákos helyi fideszes képviselő a hvg.hu-nak elmondta, Szekszárdon politikai egyeztetésén véleményezték a trafikpályázaton induló jelöltek listáját a helyi kormánypárti képviselők.
A jobbikos politikus Volner Jánossal közösen a Fővárosi Főügyészségen tett feljelentést az ügyben, amely miatt az ellenzéki párt szerint Gyulay Zsolt és Horváth István mellett Lázár Jánosnak is le kell mondania, aki "jól láthatóan a háttérben mozgatja a szálakat és az egész ügyet koordinálja".
Szilágyi György úgy fogalmazott: Hadházy Ákos kijelentései azt bizonyítják, hogy már a "becsületes fideszes tagoknak is elegük van abból az arcátlanságból, arroganciából és harácsolásból", ami szerinte a kormány elmúlt 3 éves tevékenységét jellemzi.
Hangsúlyozta: a Jobbik nem szeretné, hogy továbbra is következmények nélküli országban élnének a magyarok. Azoknak, akik visszaélve a politikai hatalmukkal "ilyen aljasságra vetemednek", igenis bűnhődniük kell - jelentette ki.
Szerinte a kormánypártok kommunikációjával ellentétben a trafikpályázatok ügye semmi másról nem szól, mint egy 500 milliárdos piac újraelosztásáról, amelynek nagy részét a sajátjaiknak juttatták.

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket