Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Június 09. 18:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

Több mint 700 ezren sportoltak a Kihívás Napján

Több mint 700 ezren sportoltak a Kihívás Napján

Több mint 700 ezren vettek részt aktívan a múlt szerdai Kihívás Napján, amelynek célja a mozgás és a sport népszerűsítése volt.

A Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) tájékoztatása szerint pénteken ünnepélyes keretek között átadták Magyarország legsportosabb településeinek díjait. A ceremónián Czene Attila, az MSZSZ elnöke elmondta: az idei Kihívás Napján több mint 700 ezren összesen csaknem 58 millió percet mozogtak. A legsportosabb települések Nagynyárád, Csákberény, Szank, Jászárokszállás, Nyíradony, Kazincbarcika és Budapest IV. kerülete voltak. Az elismeréseket Sárfalvi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára adta át.

Magyarország legnagyobb szabadidősport eseményén idén 86 település, 221 tanintézmény, 17 tűzoltóparancsnokság és 83 munkahelyi csapat vett részt. Összesen 3 857 430 alkalommal sportoltak a napon, ami tekintve, hogy egy-egy sportaktivitásnak legkevesebb 15 percig kellett tartania, legalább 57 861 452 sportolással eltöltött percet jelent.

Az iskolák versenyében az Első Óbudai Nyelvoktató Nemzetiségi Iskola, a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola és a Tiszadadai Holló László Általános Iskola volt a három legsportosabb intézmény.

A "Challenge Day" 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egy egésznapos verseny keretében döntik el, melyik város a sportosabb. A verseny eldöntéséhez éjféltől este 9 óráig folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül.

Magyarország 1991 óta részese a nemzetközi Kihívás Napja mozgalomnak.

Fotó: kihivasnapja.hu

Címkék: Kihívás Napja, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket