Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2013. Július 05. 11:58, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Tavares-jelentés – Jobbik: egy nemzeti pártnak meg kell védenie az országot

Tavares-jelentés – Jobbik: egy nemzeti pártnak meg kell védenie az országot

A Jobbik nem azért támogatta a Tavares-jelentést elutasító országgyűlési határozatot, mert száz százalékig egyetértene annak tartalmával, hanem azért, mert egy nemzeti pártnak feladata megvédeni Magyarországot – jelentette ki pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján Vona Gábor.

Az ellenzéki pártelnök-frakcióvezető azt mondta, hogy a Fidesz és az MSZP az elmúlt évtizedekben, az egymás ellen vívott harcok során gyakran használta Magyarország lejáratására a külföldi kapcsolatit. A Jobbik viszont szakítani akar ezzel a szokással, mert úgy látja, hogy azok az országok, amelyek nem tudják a határaikon belül tartani az ilyen vitákat, mindig alulmaradnak – közölte.
Vona Gábor megismételte korábban kifejtett véleményét, miszerint a Tavares-jelentés megszületése, vitája és megszavazása egy "kutyakomédia", amelyben mindenki eljátszhatta a tőle elvárt szerepet - a baloldal félthette a demokráciát, a polgári oldal pedig megvédhette Magyarországot.
Az Országgyűlés pénteken fogadta el azt a határozatot, amiben a Tavares-jelentés európai parlamenti (EP) elfogadására válaszul kimondta: az EP szembemegy az európai értékekkel, és veszélyes útra vezeti az Európai Uniót.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket