Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2013. Július 12. 13:41, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Tavares-jelentés - Fidesz: Bajnai Gordonék fesztivállal ünneplik a jelentés elfogadását

Tavares-jelentés - Fidesz: Bajnai Gordonék fesztivállal ünneplik a jelentés elfogadását

A Fidesz szerint a Bajnai Gordon vezette Együtt-PM szövetség és a Magyarországot elítélő jelentést készítő portugál Rui Tavares a jelentést ünneplő fesztivált szerveznek azzal, hogy mindketten támogatják az európai liberálisok Magyarországra tervezett jövő heti fesztiválját. Erről a nagyobbik kormánypárt szóvivője beszélt pénteki sajtótájékoztatóján.

Hoppál Péter szerint "Bajnai-Tavares-fesztivál" készülődik a jövő hétre a Velencei-tónál. Mint mondta, ezzel az is nyilvánvalóvá vált, hogy a 2010-es választási vereségbe beletörődni képtelen magyar balliberális oldal minden lehetőséget megragad, hogy Magyarországot lejárassa. A Fidesz álláspontja szerint egyértelmű, hogy a magyar balliberális oldal áll a Tavares-jelentés mögött, és "erkölcsileg még mélyebbre süllyedt" azzal, hogy ezt egy fesztivállal meg is ünnepli.
Hoppál Péter egy múlt heti felmérésre hivatkozva hangsúlyozta: "a magyar emberek zöme mérhetetlenül igazságtalannak tartja ezt a jelentést".
Hozzátette: a jövő heti fesztivál szervezői között a Fidesz-székház elleni tüntetést szervezők is feltűnnek, vagyis Hoppál Péter szerint Bajnai Gordon "lebukott, mert hiába tagadja, hogy bármi köze lett volna az erőszakos akcióhoz".
A Magyar Nemzet csütörtökön írt arról, hogy a jövő héten a Velencei-tó partján rendezik meg a Zöld Nyári Egyetemet. A négynapos fesztivál "Európa liberális politikai erőinek egyik legnagyobb találkozója" - írta a lap.
Az Európai Parlament (EP) a múlt szerdán fogadta el az alapvető jogok magyarországi helyzetéről szóló Tavares-jelentést. A dokumentum fő megállapítása az, hogy a magyarországi jogi változások rendszerszintűek voltak, és eltávolodtak az unió szerződésének kettes cikkében foglalt alapértékektől, és ha ez a trend nem változik "időben és megfelelő módon", akkor az annak kockázatához vezethet, hogy Magyarországon sérülhetnek az alapértékek.
Az EP-döntésre válaszul az Országgyűlés a múlt pénteken határozatot fogadott el, amelyben kimondta: az EP szembemegy az európai értékekkel, és veszélyes útra vezeti az Európai Uniót. Az elfogadott határozat megállapítja: a magyarok nem akarnak többé olyan Európát, ahol a szabadságot korlátozzák, ahol a nagyobb visszaél hatalmával, ahol megsértik a nemzetek szuverenitását, és ahol csak a kisebbnek kell tisztelnie a nagyobbat.
Kérdésre válaszolva Hoppál Péter "furcsának" nevezte, hogy a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) demonstrációt szervez a pedagógusok béremelése ellen. A Fidesz szóvivője szerint "nehéz elhinni", hogy bármelyik pedagógus is úgy vélné, hogy kárára van a szerdán bejelentett béremelés.
Hozzátette: a PDSZ péntekre, Miskolcra szervezett "sajtótájékoztatója lebonyolítói között az Együtt-PM titkársága és sajtóosztálya nyomai látszanak". Szerinte "innentől egyszerű", hogy mi a háttere a PDSZ által szervezendő demonstrációnak.
A Szülők Egyesülete a Gyermekekért országos civil szervezet tiltakozó demonstrációt szervez a köz- és felsőoktatásról péntek délutánra Miskolcon. Az esemény meghívója szerint ezen részt vesz Mendrey László, a PDSZ elnöke is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket