Városlista
2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2023. Szeptember 20. 06:00, szerda | Életmód
Forrás: MTI

Tarka lámacsikó született a debreceni állatkertben

Tarka lámacsikó született a debreceni állatkertben

Tarka lámacsikó született a debreceni állatkertben - közölte a park igazgatója az MTI-vel kedden.

Nagy Gergely Sándor tájékoztatása szerint a szeptember 11-én született kis kanca szépen erősödik és egyre aktívabb, noha még jó ideig igényli majd anyja gondoskodását.

Színezete az elmúlt években világra jött csikókhoz hasonlóan elöl fehér, hátul pedig sötétbarna, ami egészen azóta hagyománynak számít az intézményben, hogy fehér kancáihoz 2016-ban megérkezett Negro, a fekete csődör a kassai állatkertből - ismertette.

Mivel a lámák egy-egy csődörből és annak kancáiból álló csapatokban élnek, ivarérését követően a most bő egyhetes csikó is el fog költözni, de idén még egészen biztosan találkozhatnak a látogatók vele és májusban született féltestvérével a Dél-Amerika kifutósoron - ismertette a szakember.

Nagy Gergely Sándor elmondta azt is, hogy a legnagyobb termetű újvilági teveféle, a vadon élő guanakóból háziasított láma immár világszerte népszerű haszonállat.

A megfelelő környezetben nevelkedő egyedek barátságosak és érdeklődőek, a közhiedelemmel ellentétben pedig csak fajtársaikat köpik le - őket is főként dominanciaharcok során -, így a békés és évről évre utódokkal gyarapodó debreceni csapattól nincs miért tartani - magyarázta az igazgató.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 19. 15:29, csütörtök | Életmód

Nagy Márton: tervben van a fogyasztóvédelmi intézményrendszer megerősítése

Jelenleg vizsgálat zajlik a Microsoft és a Temu ellen.

2024. Szeptember 19. 06:00, csütörtök | Életmód

NMHH: az internethasználatban Magyarország az első tíz között van az Európai Unióban

Az elmúlt évtizedben gyorsabban nőtt az internethasználók aránya Magyarországon, mint más uniós országokban, így az ország a webhasználatban nagyot lépett előre

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Életmód

Nagy Márton: ösztönözni kell a mesterséges intelligencia vállalati felhasználását

A kormány kiemelt célja a hazai kkv-k versenyképességének fejlesztése, ehhez ösztönözni kell a mesterséges intelligencia (MI) vállalati felhasználását

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Életmód

Szeptember végén kerül a mozikba a Kaláka együttesről szóló dokumentumfilm

Szeptember 26-tól vetítik országszerte a mozik a legendás Kaláka együttesről szóló, Kaláka - a Kárpátoktól a Karib-tengerig című egész estés dokumentumfilmet, Pigniczky Réka rendezését.