Városlista
2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2011. Szeptember 18. 07:13, vasárnap | Külföld
Forrás: MTI

Szórakozni mentek, megcsonkolta őket

Szórakozni mentek, megcsonkolta őket

A lelátó szélére zuhant egy második világháborús repülőgép egy népszerű egyesült államokbeli légi bemutatón, a szerencsétlenségben legalább hárman meghaltak, és újabb közlések szerint több mint félszázan megsérültek.

A P-51 Mustang típusú repülőgép a Nevada szövetségi állambeli Renóban, helyi idő szerint péntek délután csapódott a lelátóba.

Egy szemtanú szerint a gép a harmadik körét repülte, amikor a pilóta elvesztette felette az irányítást és lezuhant; a pilóta mindent elkövetett azért, hogy ne a tömegbe csapódjon be, de ezt nem sikerült maradéktalanul elérnie.

Stephanie Kruse, a körzeti egészségügyi hatóság szóvivője elmondta, hogy a balesetben hárman meghaltak - köztük a pilóta -, és 56 sebesültet kórházba szállítottak. Ez utóbbiba nem tartoznak bele azok, akiket nem mentővel, hanem magángépkocsikon vittek a kórházba.

Korábban 75 sérültről érkeztek hírek. A pusztítást egy szemtanú úgy jellemezte, hogy a lezuhant gép szétrepülő alkatrészei sokak végtagjait csonkolták.

A szerencsétlenül járt gépet egy idős - 74, más adatok szerint 80 éves - férfi, Jimmy Leeward vezette, aki tapasztalt versenypilóta volt, és néhány filmben kaszkadőrként szerepelt.

A baleset pontos oka egyelőre nem ismert, de a légi bemutatót szervező cég elnöke úgy vélte, a gép a jelek szerint motorhiba miatt zuhant le. (da)

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.