Városlista
2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2018. Február 03. 05:00, szombat | Külföld
Forrás: Kriják Krisztina, az MTI tudósítója jelenti:

Szlovéniában és Horvátországban komoly közlekedési fennakadásokat okozott a hóesés

Szlovéniában és Horvátországban komoly közlekedési fennakadásokat okozott a hóesés

Szlovéniában és Horvátországban pénteken komoly közlekedési fennakadásokat okozott a hóesés, országszerte több baleset is történt a rendkívüli időjárás miatt.

Horvátországban az A6 autópályán (Zágráb-Rijeka), Zágráb irányában csak egy sávon lehet közeledni, ami nagyban lassítja a forgalmat. Az ország nagy részén esik a hó, ami komoly fennakadásokat okoz a forgalomban. Karolyvárostól nem messze felborult egy autóbusz, legalább hatan megsérültek.

A horvát meteorológiai szolgálat szerint szombaton és vasárnap mérséklődik a szélsőséges időjárás, de újabb csapadékra és fagypont alatti hidegre, a tengermelléken pedig erős széllökésekre lehet számítani.

Szlovénia egész területén havazik, egyes részeken kötelező a hólánc használata. A meteorológiai intézet szerint 40 centiméteres hó is eshet az alacsonyabb területeken, míg a hegyes vidékeken a hótakaró elérheti a 70 centimétert.

Medvode településen, nem messze Ljubljanától felborult egy tartálykocsi, amely folyékony oxigént szállított. Több órára le kellett zárni a forgalmat és evakuálták a környező lakosokat. A veszély azóta elhárult.

Egy turistákat szállító hajóról tíz utas esett a jeges vízbe a Bledi-tóban. Őket komolyabb sérülések nélkül kimentették.

A katasztrófavédelem arra kérte az autósokat, hogy aki teheti, ne induljon útnak.

A rendőrség mindkét országban kitiltja a forgalomból azokat a gépkocsikat, amelyek nem rendelkeznek megfelelő téli felszereléssel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.