Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2013. Január 13. 09:17, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Szigethalmi verekedés - Fáklyás demonstrációt tartott a Jobbik a "cigánybűnözés ellen"

Szigethalmi verekedés - Fáklyás demonstrációt tartott a Jobbik a

"A cigánybűnözés problémáját csak a Jobbik tudja megoldani hatalomra kerülését követően" - mondta Volner János, a párt alelnöke és frakcióvezető-helyettese Szigethalmon szombat este azon a fáklyás demonstráción, amelyet a településen újévkor történt késelésre "válaszul" rendeztek.

Az erős rendőri biztosítás mellett egy üres telken tartott, A magyarokat ki védi meg? címmel meghirdetett demonstráción a szakadó hó ellenére több száz jobbikos és szimpatizáns jelent meg pártzászlókkal felszerelkezve. A rendezvényt néhány száz méterre tartották attól a szigethalmi sörözőtől, ahol két fiatal sportolót ért támadás január elsején.
Volner János - akit leendő belügyminiszterként konferáltak fel - beszédében úgy fogalmazott: a "cigánybűnözés" a társadalom olyan betegsége, melyet a rendvédelmi szervek, illetve a jelenleg kormányon lévők - kétharmados többségük ellenére - csak "tünetileg" tudnak kezelni. "Nem tesznek semmit például a sok gyerek után járó pénzből dologtalanul élő cigányok okozta probléma rendezésére" - mondta az ellenzéki politikus.
Volner szerint "vissza kell fogni a cigányok népszaporulatát", mert ha "ez így megy tovább", akkor annak komoly gazdasági következményei is lehetnek.
A frakcióvezető-helyettes kitért arra is, hogy pártja kész az e körből kitörni akaró fiatalokat támogatni, majd a távolabbi jövőt felvázolva a csendőrség létrehozásának fontosságát mint a Jobbik egyik régi célkitűzését emelte ki.
"Szeretnénk békében élni itt, Szigethalmon", de döbbenet és féltés van most bennünk, mert a település számára nagyon rosszul kezdődött ez az év, ugyanúgy, mint Ózdon - hangsúlyozta Lupa János tanár, a Jobbik szigethalmi elnöke. Mint mondta, a szombati demonstráció "nemzeti immunválasz" a Pest megyei településen és a másutt történt erőszakos bűncselekményekre, ugyanakkor figyelmeztette a hallgatóságot az "érem két oldalára", megemlítve néhány popsztárrá vált roma fiatalt is.
A beszédeket követően a tömeg az "igenis van cigánybűnözés" mondatot skandálva, énekelve rendőri felvezetéssel a késelés helyszínére vonult, de csak a sörözővel szemközti területen sorakozhattak fel. A nyitva tartó sörözőt rendőrsorfal zárta el.
A demonstráción rendbontás nem történt.
Január elsején hajnalban egy szigethalmi szórakozóhelyen kitört tömegverekedésben késelés történt. A fővárosi Merényi Gusztáv Kórházba két fiatalt szállítottak szúrt sebekkel: a szigetszentmiklósi sportklub 19 éves birkózóját és az MTK 17 éves ökölvívóját. Az ügyben előzetes letartóztatásba helyeztek egy a bűncselekménnyel gyanúsított 17 éves fiatalt. További támadót vagy támadókat még keres a rendőrség.

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket