Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2014. Augusztus 18. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Sziget - Tízéves magyar származású fiú nyerte a Rubik-kocka bajnokságot

Sziget - Tízéves magyar származású fiú nyerte a Rubik-kocka bajnokságot

Tízéves magyar származású fiú nyerte meg vasárnap az egy hétig tartó Rubik-kocka kirakó bajnokságot a 2014-es Sziget fesztivál egyik legkülönlegesebb helyszínén, a Rubik szigeten.

A fesztivál szervezőinek közleménye szerint a versenyen közel százan vettek részt, több mint tíz országból, köztük Franciaországból, Dániából, Hollandiából és Magyarországról.
A döntőbe a napi selejtezők legjobb három versenyzője jutott be. A verseny végén másodperceken múlt, hogy ki kerül be a legjobb három közé. A harmadik helyezett Szabó András lett 27,18 másodperces időeredménnyel, díját Kovács János, a Rubik Stúdió ügyvezető igazgatója adta át. Második helyen Balog Lujza végzett 26,47 másodperccel, aki a díjat Szép Fruzsinától, a Sziget programigazgatójától vehette át. A verseny győztese pedig a tízéves Robert Alexander Antal lett 22,48 másodperccel.
A Hollandiában élő magyar származású fiút, aki alig egy éve kockázik, de akár napi három órát is gyakorol, édesapja kísérte el a Szigetre. A bajnoknak járó díjat Gerendai Károly, a Sziget főszervezője nyújtotta át.
Színes konténerekből összeállított installációval ünnepelte az idén negyvenéves Rubik-kockát a Sziget; a Rubik sziget elnevezésű helyszínen többek között kreatív alkotótér és kiállítás is fogadta a látogatókat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket