Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2013. Június 03. 13:06, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Szerdán nyitja meg kapuit a Harley-Davidson fesztivál Alsóörsön

Szerdán nyitja meg kapuit a Harley-Davidson fesztivál Alsóörsön

Könnyűzenei koncertekkel és más szórakoztató programokkal várja látogatóit a Harley-Davidson Open Road Fest Alsóörsön június 5. és 9. között; a fesztiválozók a karszalagjukon megmaradt összeget jótékony célra ajánlhatják fel.

A tizennegyedszer megrendezett motoros fesztiválon a legendás 1969-es woodstocki rockfesztivál egyik sztárzenekara, a brit Ten Years After csütörtökön lép fel, a szintén brit Uriah Heep pedig szombaton. Koncertezik - többek között - a Tankcsapda, az Edda Művek, a Hooligans, Ganxsta Zolee és a Kartel, a Firkin, Deák Bill Gyula, a Zorall, az Anna & the Barbies, valamint a Magna Cum Laude is.
A fesztivál első napján, június 5-én a nagyszínpadon bemutatják a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicalt, amely idén ünnepli 40. évfordulóját; az első napot ingyenessé tették Alsóőrs, Paloznak és Lovas lakosainak, tájékoztatta az MTI-t Dancsók Regina sajtófőnök hétfőn.
Elmondta: az idei Open Road Fest napjaink legmodernebb készpénzmentes fizetési rendszerét alkalmazza, amelyben egy chippel ellátott "okoskarszalag" szolgál fizetőeszközként és pénztárcaként a résztvevők számára.
A sajtófőnök kiemelte: a karszalagról vissza nem váltott összeget a fesztiválozók felajánlhatják a Bátor Tábor Alapítvány részére, amely közhasznú tevékenységének (daganatos és krónikusan beteg gyerekek élményterápiás táboroztatása) támogatására fordítja.
Az alsóörsi fesztiválhoz kapcsolódva kisorsolnak egy 1200 köbcentis Harley-Davidson Seventy-Two motorkerékpárt. Nyertes az lehet, aki április 20-tól regisztrált a fesztivál Facebook-oldalán és ott lesz június 5. és 9. között Alsóörsön.
Idén is Alsóörs vendégei lesznek az Országos Balesetmegelőzési Bizottság (OBB) és a Nemzeti Közlekedési Hatóság szakemberei, akik elméleti és gyakorlati bemutatókat tartanak a fesztivál ideje alatt. Kiállítják Szalay Balázs versenyautóját, illetve Talmácsi Gábor világbajnok versenymotorja is.
A koncertek mellett más programok is várják a fesztiválozókat: így például vezetett túrák a régióban, pénteken pedig Veres Zoltán műrepülő Európa-bajnok tart bemutatót a fesztiválterület felett.
A fesztivál egyik leglátványosabb programja, a résztvevők motoros felvonulása szombaton délben kezdődik és kettőig tart a környező településeken.

Címkék: Kultúra-zene

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket