Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Június 30. 05:00, vasárnap | Külföld
Forrás: mti

Súlyos árvizek pusztítanak az Irkutszki területen, többen meghaltak

Súlyos árvizek pusztítanak az Irkutszki területen, többen meghaltak

Öt emberéletet követeltek az oroszországi Irkutszki területen pusztító súlyos árvizek, orosz hírügynökségek szombati jelentései szerint több embert eltűntként tartanak nyilván a hatóságok.

A rendkívüli helyzetek minisztériumának összesítése szerint 351-en megsérültek, köztük 33 gyerek. Mintegy száz ember került kórházba.

A heves esőzések következtében kialakult árvizek miatt a területen rendkívüli helyzetet hirdettek. Öt járás 48 települését érintik az áradások. Víz alá került négyezernél több lakóház, illetve 41 szociális intézmény is.

Dmitrij Medvegyev miniszterelnök rendeletében pénzügyi támogatás kiutalását rendelte el a bajba jutottaknak, illetve a területi hatóságok is kapnak segítséget a károk felszámolásához. Az elhunytak hozzátartozói egy-egymillió rubel (4,5 millió forint) támogatást kapnak.

Címkék: árvíz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.