Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Január 21. 07:26, kedd | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Spanyolországban hárman haltak meg a rossz időjárás miatt

Spanyolországban hárman haltak meg a rossz időjárás miatt

A rossz időjárás három halálos áldozatot követelt Spanyolországban, ahol az erős szél, az eső és havazás miatt több közút járhatatlan és több mint 200 ezer diáknak marad el a tanítás hétfőn.

Egy 63 éves férfi Kasztília és León tartományban veszítette életét fejsérülés következtében, amelyet a saját házáról lezuhanó tetőcserép okozott. A valenciai régióban egy 54 éves román állampolgárságú hajléktalan nő fagyott meg egy parkban. Egy 44 éves férfit pedig egy, a havas úton megcsúszott kisteherautó gázolt el Asztúriában.

Az alicantei repülőtér vasárnap óta zárva tart, emiatt összesen 179 járatot töröltek vagy irányítottak át. Az erős széllökések miatt a valenciai légkikötő helyett tizenkét repülőgépnek más spanyol reptereken kellett landolniuk.

Katalóniában 12 méter magas hullámokat és óránként 122 kilométeres erősségű szelet mértek, emiatt például Barcelonában a polgári védelem arra szólított fel, hogy mindenki maradjon távol a tengerparttól, és kerülje a fákkal borított területeket. A közparkokat elővigyázatosságból bezárták.

Szünetel a kompközlekedés a Baleár-szigetek felé, ahol az esőzések áradásokat okoznak.

A spanyol meteorológiai szolgálat (Aemet) tájékoztatása szerint a rendkívüli időjárásért a Gloria nevű vihar a felelős, amely még huszonnégy óráig érezteti hatását az Ibériai-félszigeten.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.