Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Február 03. 14:10, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Sorra zárnak be a bankfiókok Magyarországon

Sorra zárnak be a bankfiókok Magyarországon

A növekvő állami elvonások és a szűkülő üzleti lehetőségek miatt 2009 óta gyorsan zsugorodik a Magyarországon működő bankok fiókhálózata.

A legnagyobb hálózatszűkítést a CIB Bank hajtotta végre, tavaly 23-mal kevesebb egysége volt, mint két évvel korábban - írja a Világgazdaság.

A lap pénteki száma szerint tavaly 56, az utóbbi két évben pedig 87 egységgel csökkent a Világgazdaság által vizsgált 14 kereskedelmi bank fiókjainak száma. A leépítéseknek azonban még nincs vége.

A legnagyobb hálózatszűkítést a CIB Bank hajtotta végre, tavaly 23-mal kevesebb egysége volt, mint két évvel korábban. Az Erste Bank hálózata 21, a Raiffeisen Banké 10 fiókkal lett kisebb 2009 vége óta. Az OTP Bank, valamint a Magyarországi Volksbank 8-8, a Budapest Bank és a KÚH Bank 5-5 fiókkal fejlesztette vissza hálózatát.

A fiókbezárás tavaly év végén felgyorsult. December elején három jelentős hitelintézet - a CIB, az Erste és a Raiffeisen - is fiókok bezárását és komoly mértékű elbocsátásokat jelentett be. A CIB és a Raiffeisen már tavaly végrehajtotta a bejelentett hálózatszűkítést, az Erste az idén januárban zárt be 41 fiókot - írja a lap.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket

2024. Szeptember 19. 15:28, csütörtök | Belföld

Árvíz - OVF: megkezdődött a Duna tetőzése a Szigetköznél