Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Március 30. 05:02, péntek | Belföld
Forrás: mti

Sok csapadék várható a húsvéti hosszú hétvégén

Sok csapadék várható a húsvéti hosszú hétvégén

A következő napokban egyre többfelé várható eső, és sokfelé erős, viharos lesz a szél. Ezzel együtt tovább melegszik a levegő:

többfelé 20 Celsius-fok körüli meleg is lehet. A húsvéti hosszú hétvége második felében mérséklődik a meleg - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.
Pénteken kora délelőttig az Alföldön még eshet az eső, napközben viszont már csak kevés helyen fordulhat elő zápor. Rövidebb időre a nap is kisüthet. A szél viszont élénk, délkeleten és Sopron környékén erős is lehet. A leghidegebb órákban 1-8 fok lesz. Napközben 13-20 fokig melegszik a levegő, de az Északi-középhegység térségében ennél pár fokkal hűvösebb lehet.

Szombaton országszerte várható eső, zápor, több helyen zivatar is kialakul. Többfelé megerősödik, helyenként viharossá is fokozódik a szél. A minimumhőmérséklet 5-11, a maximumhőmérséklet 14-21 fok között alakul.

Vasárnap, április elsején kezdetben többfelé valószínű eső, zápor, estére mindenütt megszűnik a csapadék. A szél viszont nagy területen viharossá fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet 4-9, a legmagasabb hőmérséklet 9-14 fok között várható.

Húsvéthétfőn sok napütés mellett, még néhol előfordulhat zápor. Nagy területen lehet viharos a szél. A leghidegebb órákban 1-6 fok lehet. Napközben 9-16 fokig melegszik a levegő.

Címkék: eső, hétvége, időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket