Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. November 11. 12:51, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - fotó: ficsak.hu

Siket és nagyothalló gyerekeknek gyűjtenek idén a Ficsak adventi vásárán

Siket és nagyothalló gyerekeknek gyűjtenek idén a Ficsak adventi vásárán

Siket és nagyothalló gyerekeknek gyűjtenek idén a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) december 1-jei adventi vásárán - közölte a klub alapítója az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Király Nóra azt mondta, a befolyó összeggel a Jel Alapítványt támogatják, a szervezet pedig a "jelnyelvi játszótér" programjára fordítja majd a pénzt, amelynek lényege, hogy integrált fejlesztésen keresztül elterjesszék a jelnyelvet a siket és nagyothalló, valamint az ép hallású gyerekek körében.

Az adventi vásárhoz eddig 35-40 családszervezet csatlakozott, akik házi készítésű termékeket árulnak majd. A vásár célja az adománygyűjtésen túl a népszerűsítés és a figyelemfelhívás - tudatta a klub alapítója.

Kiemelte, a kormány 2010 óta sokat tett a fogyatékossággal élő emberekért, ezért sok helyen elérhető a jeltolmács.

Az adventi vásárt december 1-jén a Millenáris B épületében tartják. Az egésznapos eseményen koncertek és táncbemutatók is lesznek - tájékoztatott a részletekről Király Nóra.

A Ficsak harmadik éve rendezi meg jótékonysági adventi vásárát. Két évvel ezelőtt a daganatos és leukémiás gyerekek, tavaly a koraszülöttek támogatására fordították a rendezvény bevételét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket