Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Szeptember 13. 20:51, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Róna Péter nem tud arról, hogy felmerült a neve az MSZP miniszterelnök-jelöltjeként

Róna Péter nem tud arról, hogy felmerült a neve az MSZP miniszterelnök-jelöltjeként

Róna Péter közgazdász nem tud arról, hogy felmerült a neve az MSZP miniszterelnök-jelöltjeként, és nem olvasta Botka László szegedi polgármester ezzel kapcsolatos interjúját sem, amely a Magyar Hírlap csütörtöki számában jelent meg.

A Somogy megyei Kisasszondon élő közgazdász ezt csütörtökön mondta az MTI-nek Kaposváron, ahol egy rendezvényen előadást tartott.
Az oxfordi egyetem professzorát azt követően kérdezte az MTI, hogy Botka László, az MSZP választmányának elnöke a Magyar Hírlapnak nyilatkozva azt mondta: a jövő ősz témája lesz, hogy Mesterházy Attila, Bajnai Gordon vagy akár Róna Péter közgazdász lesz-e a szocialisták és esetleges szövetségeseik kormányfőjelöltje.
Róna Péter ezzel kapcsolatban azt mondta: "nem hiszem, hogy ennek komolyabb háttere lenne, nem is hallottam róla". Ennek a felvetésnek nincs realitása - fogalmazott, hozzátéve: őt senki nem kereste meg a szocialista párt részéről, erről vele nem egyeztettek.
Az esetleges megkeresésre adandó válaszát firtató kérdésre közölte: ha megkeresnék, minden valószínűség szerint nemet mondana. "Persze nyitott vagyok mindenféle beszélgetésre, de nem látom ennek alapját" - jegyezte meg, hozzátéve: nincs is miről beszélni, mert senki, semmiféle szerepvállalással nem kereste meg.

Címkék: Pártok-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket