Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Október 06. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Pulzus TV: Mesterházy a politikai egyensúly betartása miatt nem kapott időt

Pulzus TV: Mesterházy a politikai egyensúly betartása miatt nem kapott időt

A soproni Pulzus TV-ben azért nem kapott műsoridőt az MSZP elnöke a vasárnapi időközi választás előtt, mert ezzel felborult volna a kampány idején kényesen betartott egyensúly - mondta a televízió ügyvezetője az MTI-nek pénteken Sopronban, Mesterházy Attila sajtótájékoztatójának helyszínén; a Sopron TV ügyvezetője szintén a kiegyensúlyozottság sérelmének veszélyével indokolta, hogy a kampányfinisben nem készítettek stúdióbeszélgetést a szocialista pártelnökkel.

Mesterházy Attila a sajtótájékoztatón kifogásolta, hogy nem szólalhatott meg a helyi tévékben a vasárnapi időközi választás előtt.
Boronkay Gusztáv, a Pulzus TV-t működtető társaság ügyvezetője azt közölte: azért ment el a politikus sajtótájékoztatójának helyszínére, amelyen a pártelnök kifogásolta a soproni tévék eljárását, hogy tisztázza a helyzetet.
Azt mondta: három napja kaptak jelzést arról, hogy a szocialista pártelnök nyilatkozna a csatornának. Magyarázata szerint ennyi idő alatt nem tudták megoldani, hogy a többi jelöltállító szervezet hasonló rangú képviselője is megkapja a megszólalás lehetőségét.
Ezzel pedig felborult volna a kampány idején kényesen betartott egyensúly, amelynek eredményeként minden induló ugyanannyi alkalommal, ugyanakkora terjedelemben szólalhatott meg - tette hozzá, jelezve: nyitottak arra, hogy egy most felvett beszélgetést a választás után sugározzanak.
Hajnal Sándor, a Sopron TV ügyvezetője az MTI-nek elmondta: adójuk évek óta politikamentesen működik, az egyéni választókerületi küzdelemmel annyiban foglalkoztak, hogy egy alkalommal tíz-tíz perces megszólalási lehetőséget adtak minden jelöltnek. Az indulók akkor egy-egy személyt vihettek magukkal a stúdióba, aki megválasztásuk mellett érvelt.
Hozzátette: a lehetőséggel akkor a szocialisták is éltek. Ezt követően a csatorna a kampányt a maga részéről lezártnak tekintette; ezt követően érkezett a helyi MSZP megkeresése, hogy a pártelnök nyilatkozna az adónak.

Címkék: Pártok-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket