Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Július 25. 12:44, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Ponthatárok - Nemzeti Közszolgálati Egyetem: mintegy 1800-an kezdhetik meg tanulmányaikat

Ponthatárok - Nemzeti Közszolgálati Egyetem: mintegy 1800-an kezdhetik meg tanulmányaikat

Szeptemberben mintegy 1800 diák kezdheti meg tanulmányait a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) 41 szakán - közölte az intézmény szerdán az MTI-vel. Az egyetem pótfelvételit hat költségtérítéses szakon hirdetett meg.

Az egyetem három kara közül a legnépszerűbbnek a rendészettudományi kar képzései bizonyultak. A szigorú, speciális felvételi követelmények ellenére az elmúlt évekhez hasonlóan sokan szeretnének bűnügyi, gazdaságvédelmi, pénzügynyomozói, katasztrófavédelmi vagy közrendvédelmi szakirányon diplomát szerezni - olvasható a közleményben.
Kitértek arra is: a tapasztalatok azt mutatják, hogy a felvételizők számára továbbra is vonzó a katonai hivatás. A hadtudományi és honvédtisztképző kar képzéseire is többszörös a túljelentkezés, a fiatalok nagy számban választották a katonai vezetői szakot. A közigazgatás-tudományi kar alapképzési szakjai is népszerűek, hamarosan megkezdhetik tanulmányaikat a jövő közigazgatási szakemberei.
A pótfelvételi keretében a hat meghirdetett költségtérítéses szakra 2012. augusztus 10-ig lehet jelentkezni. Az eljárás az egyetemen díjmentes.
Pótfelvételi a hadtudományi és honvédtisztképző karon augusztus 21-én és 23-án, a közigazgatás-tudományi karon augusztus 22-én és 23-án, a rendészettudományi karon augusztus 23-án lesz. További információk az egyetem honlapján találhatók (www.uni-nke.hu).
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem 2012. január 1-jén kezdte meg működését. Ez Magyarország legfiatalabb egyeteme, jogelődje a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, a Rendőrtiszti Főiskola és a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) Közigazgatás-tudományi Kara.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket