Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2021. Március 01. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti - fotó: mti

Orbán: a védőoltás jelenti az egyetlen lehetséges védelmet

Orbán: a védőoltás jelenti az egyetlen lehetséges védelmet

A védőoltás jelenti az egyetlen lehetséges védelmet a koronavírus-járvány ellen - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalára feltöltött videóban vasárnap,

azt követően, hogy maga is megkapta a kínai Sinopharm-vakcinát. A kormányfő úgy fogalmazott: "a koronavírus-járvány harmadik hulláma támad, ami erősebb lesz, mint az előző kettő". Ezért arra kérte a magyarokat, hogy regisztráljanak és oltassák be magukat.


Orbán Viktor úgy fogalmazott: "érdemes hallgatni az okosabbra", a vakcinát ugyanis azután kapta meg, hogy Müller Cecília országos tisztifőorvos úgy döntött, hogy az operatív törzs vezetői is oltassák be magukat.

A videóban bemutatták, ahogy testhőmérséklet-mérést, kézfertőtlenítést, valamint orvosi vizsgálatot követően a miniszterelnököt is beoltják a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ oltópontján. "Sárkány ellen sárkányfű" - jegyezte meg a kormányfő a vakcina beadása előtt.

A videóban az oltóorvos is azt mondta: a legjobb oltóanyag az, amit már megkapott a páciens.

Orbán Viktor az oltást követően a Karmelita kolostorban nyilatkozva azt mondta, "kutya baja", ezért arra biztatott, hogy senki se féljen a védőoltástól.

Hozzátette: a Vajdaságban magyarok tízezrei és már Magyarországon is több ezren kapták meg a kínai vakcinát. Bízzanak a magyar szakemberekben! - kérte Orbán Viktor.

Címkék: koronavírus, oltás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket