Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2011. November 28. 13:44, hétfő | Külföld
Forrás: mno.hu

Obama elfeledkezett Istenről?

Obama elfeledkezett Istenről?

Az elnök mindenkinek hálát adott hálaadás napi beszédében, egyedül a legfontosabb személyről felejtkezett el – háborognak a konzervatív kommentátorok.

Az elnök szokásos heti internetes üzenetében elmondta, az ünnepet úgy fogja tölteni, mint minden amerikai: jókat eszik, focit néz, és arra gondol, milyen szerencsés, hogy ebben az országban élhet, és a nehézségek ellenére is reménykedhet egy vidámabb jövőben. Köszönetet mondott a tengerentúlon szolgáló katonáknak, a szegényeket segítő önkénteseknek és a zarándokoknak, az első telepeseknek és más hazafiaknak, akik azzá tették az Egyesült Államokat, ami.

A konzervatív kommentátoroknak valaki nagyon hiányzott a felsorolásból: a Mindenható. „Az amerikaiak 86 százaléka hisz valamilyen isteni lényben: legyen az Allah vagy Isten. Azt hiszem, egy ilyen valaki igazán megérdemelné, hogy megemlítsék – fogalmazott Eric Bolling, a Fox News műsorvezetője. – Szörnyen érzem magam” – tette hozzá. Ben Shapiro újságíró „hihetetlennek” nevezte, hogy az elnök nem beszélt az Úrról a „hagyományosan vallásos töltetű” ünnep kapcsán – bár nem lepődött meg, hiszen Obama köztudomásúan „harcos ateista”.

(New York Daily News, nydailynews.com)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.