Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Július 16. 10:50, kedd | Belföld
Forrás: mti/Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Nyomoznak a bozótvágó késsel rendőrre támadó férfi ügyében

Nyomoznak a bozótvágó késsel rendőrre támadó férfi ügyében

Hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt rendelt el nyomozást a nyomozó ügyészség annak a férfinak az ügyében, aki egy bozótvágó késsel rátámadt a jogszerűen intézkedő rendőrökre vasárnap

– közölte a Központi nyomozó Főügyészség vezetője az MTI-vel kedden. Keresztes Imre főügyész közleményében felidézte: július 14-én a késő délutáni órákban egy Abdán élő nő mentőt hívott a felnőtt fiához, akit a lakáshoz kiérkező mentősök a férfi agresszív magatartása miatt nem tudtak megvizsgálni, ezért rendőri segítséget kértek.

A helyszínre kiérkező rendőrpáros bement a lakásba, ahol a férfi egy körülbelül 40 centiméter élhosszúságú, kiélezett bozótvágó késsel rájuk támadt. A rendőrök ezért kimentek a lakásból, ahol az egyikük a bejárat előtti részen a földre esett, mire a férfi a bozótvágóval a fején megütötte, megvágta.

Mivel a férfi a földön fekvő és sérült rendőrre ismét le akart sújtani, a rendőrpáros másik tagja a szolgálati fegyverével három lövést adott le rá. A férfi a helyszínen elhunyt.

A főügyész közölte: a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség hétfőn hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt nyomozást rendelt el, amelynek feladata a tényállás teljes körű felderítése.

Címkék: Abda, nyomozás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket