Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2014. Augusztus 12. 13:21, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Negyedik a Söndörgő új albuma a World Music Charst Europe listáján

Negyedik a Söndörgő új albuma a World Music Charst Europe listáján

A Söndörgő Együttes július végén megjelent, Tamburocket - Hungarian fireworks című új albuma a megjelenés után négy nappal a negyedik helyen áll a szakma egyik legfontosabb rangsorában, a World Music Charst Europe (WMCE) listáján.

A WMCE egy tizenegy ország szakmai zsűrije által összeállított, havonta frissülő rangsor, amelyen eddig csak néhány magyar előadónak - köztük Lajkó Félixnek vagy Sebestyén Mártának - sikerült szerepelni. A Söndörgő ötödik albuma, amely az angliai székhelyű Riverboat Recordsnál jelent meg, egyből a negyedik helyre iratkozott fel a listára - közölte a zenekar híreinek kommunikációjával megbízott ügynökség kedden, az MTI-vel.
A délszláv népzenét játszó együttes ma az egyik legkeresettebb zenekar a világzenei színtéren. Európa olyan rangos fesztiváljain és koncerttermeiben játszanak manapság, mint a brit WOMAD (World Of Music, Arts and Dance) Festival, a bécsi Wiener Konzerthaus, a Sziget Fesztivál vagy éppen a szakma legfontosabb zenei vására, a Womex.
Szeptemberben a banda nyolc koncertből álló amerikai turnéra indul, amelynek során fellépnek többek között New Yorkban, Chichagóban és Albuquerque-ben is.


Címkék: Kultúra-zene

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket