Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Július 24. 08:44, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Művészetek Völgye - Programok a Kaláka Versudvarban

Művészetek Völgye - Programok a Kaláka Versudvarban

A Kaláka és a Szélkiáltó együttes koncertjével nyílik meg a Kaláka Versudvar Kapolcson, a Művészetek Völgyében péntek délután; az együttes tíz napon át várja a látogatókat zenés irodalmi műsorokkal.

Pénteken 19 órakor Keserédes címmel a Szélkiáltó ad koncertet, este kilenctől Valaki jár a fák hegyén címmel a Kaláka együttes Kányádi-estje veszi kezdetét, a vendég Kányádi Sándor lesz.
Szombattól minden nap reggel tíztől Benedek Krisztina népi énekessel Kerekítő mondókás móka kezdődik az udvarban a legkisebbeknek; a felnőttek délután egytől Lackfi János vezetésével a Versműhelyben kreatív írással foglalkozhatnak.
Számos vendég megfordul majd az udvarban, így például a szlovák Kor-Zár együttes, Malek Andrea és Szalóki Ági énekes, Dinnyés József daltulajdonos, Varró Dániel énekes, Berecz András mesemondó, Mesterházi Mónika költő, Rátóti Zoltán színművész és Müller Péter Sziámi költő, zenész.
A sok zenés gyermekprogram mellett felnőtteknek szóló rendezvények is lesznek; vasárnap 21 órakor Kitaszít és befogad a világ címmel Francois Villon-estet ad Mácsai Pál és Huzella Péter.
Gryllus Dániel, a programok egyik szervezője az MTI-nek elmondta, hogy a Kaláka a kezdetektől fogva szereplője a völgynek, a szervezőkkel régi a barátság "és nagyon egy nyelvet beszélünk".
Hozzátette: kiderült, hogy a völgyben jól működnek a különböző tematikus udvarok, a Kaláka pedig örömmel mondott igent tavaly a felkérésre. A versudvarnak nagy sikere volt, több ezren látogattak el a programokra, a visszajelzések alapján igen jó hangulatban telt a tíz nap, így természetes volt, hogy idén is ott lesznek. Néhány dolgon változtattak, de a szellemisége ugyanaz marad a versudvarnak - tette hozzá a zenész.
Elárulta: a programsorozatban visszatekintenek az előző évre is, amikor megjelent a Szabó Lőrinc verseit feldolgozó új lemezük, valamint emlékezetes koncertet adtak Gryllus Vilmos 60. születésnapján: ezek a dalok is hallhatók lesznek a Kaláka Versudvarban.
A részletes programot a www.kalakaversudvar.hu oldalon lehet olvasni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket