Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Szeptember 25. 14:01, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Működésképtelen tévét vitt a Jobbik Varga Mihálynak

Működésképtelen tévét vitt a Jobbik Varga Mihálynak

A "magyar gazdaság felpörgetése érdekében" egy nem működő, használt televíziót kísérelt meg - sikertelenül - átadni a Jobbik kedden Varga Mihálynak, az IMF-tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszternek.

Z. Kárpát Dániel jobbikos országgyűlési képviselő az esemény elején felidézte, hogy Varga Mihály múlt héten a Duna TV Közbeszéd című műsorában arra a kérdésre, hogy mitől fog nőni Magyarországon a belső fogyasztás, úgy válaszolt, "előbb-utóbb a hűtőszekrény elromlik, előbb-utóbb lehet a tévét is ki kell cserélni, tehát attól, hogy valaki két évig nem vesz meg valamit, előbb-utóbb mégiscsak eljön az idő amikor lehet, hogy ezt meg kell tennie."
Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: a használt televízió átadásával biztosítani akarják a kormányt, hogy támogatják az erőfeszítéseiket, azonban "ha ezután sem sikerül felpörgetni a gazdaságot, akkor fel kellene váltani ezt a jelenlegi hullarángást" és a Jobbik szerint inkább a multinacionális vállalatok megadóztatásával, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) "diktátumainak visszautasításával" és az államadósság újratárgyalásával kellene próbálkozni.
A televíziót ezt követően Z. Kárpát Dániel megpróbálta átadni Varga Mihálynak a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Kossuth téri épületében, azonban a portán közölték, hogy a miniszter nincs az épületben és nem vették át a készüléket.

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket