Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Szeptember 05. 11:19, szerda | Belföld
Forrás: MTI

MSZP: továbbra sem látszik a munkahelyvédelmi terv fedezete

MSZP: továbbra sem látszik a munkahelyvédelmi terv fedezete

Az MSZP szerint továbbra sincs fedezete a kormány munkahelyvédelmi tervének.

Burány Sándor szocialista országgyűlési képviselő szerdán sajtótájékoztatón azt mondta: nem tudni, a kormány miből akarja finanszírozni a nagyjából 300 milliárd forintos költségvetési kiesést okozó akciótervet, hiszen a tranzakciós illeték kiterjesztése a jegybankra nem jelent valódi többletbevételt és feltehetően a Nemzetközi Valutaalap (IMF) sem fogadja el.
Az MTI kérdésére közölte, a szocialisták szerint a kiadások csökkentése, köztük a presztízsberuházások leállítása és az egykulcsos adórendszer eltörlése lehetne az akcióterv fedezete, de ehhez az is kell, hogy a kormány elálljon az E.ON magyarországi gázüzletágának visszavásárlásától.
Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az MSZP bár egyetért a járulékcsökkentéssel, a munkahelyvédelmi terv lehetséges hatásait korlátozottnak tartja, szerintük új állásokat az nem fog eredményezni.
Az MSZP-s képviselő arról is beszélt: az elemzők kizártnak tartják és a Költségvetési Tanács is vitatja, hogy jövőre 1,6 százalékkal nőhet a GDP, amint azzal a 2013-as költségvetés számol. A politikus nem látja biztosítottnak azt sem, hogy idén sikerrel zárulnak az IMF-tárgyalások, noha a kabinet ettől a forint árfolyamának javulását és a kamatkiadások csökkenését várja a következő évben.
Hozzátette: ha a kormány nem tudja megfelelően pótolni a költségvetésben az általa okozott lyukat, akkor a jövő évi hiány meghaladhatja a 3 százalékot, ami a Magyarországnak járó európai uniós felzárkóztatási támogatások felfüggesztéséhez vezethet.

Címkék: Pártok-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket