Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2015. Június 09. 07:07, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Módosítja az idei költségvetést az Országgyűlés

Módosítja az idei költségvetést az Országgyűlés

Az Országgyűlés mai ülésén több ponton módosíthatja az idei büdzsét, majd a szavazásokat követően a közbeszerzésekről szóló törvényjavaslat tárgyalásába kezdhet.

A Ház ülése reggel 8 óra 30 perckor napirend előtti felszólalásokkal indul, amit szavazások követnek.

A képviselők ekkor fogadhatják el az idei költségvetés módosítását, az erről szóló zárószavazást a Ház előző üléséről halasztották a mostanira. Varga Mihály javaslata a költségvetési hiányt 15 milliárd forinttal emeli. Az előterjesztésben foglalt változtatások teremthetnek fedezetet Magyarország kurdisztáni katonai szerepvállalásához, továbbá kísérletet tesznek a fővárosi közösségi közlekedés pénzügyi helyzetének hosszú távú stabilizálására is, a BKV Zrt. korábbi időszakokról felhalmozódott 52 milliárd forint összegű adósságának állami átvállalásával.

Döntés várható még a jövő évi büdzsét megalapozó törvénymódosításokról, a kiemelt közlekedési beruházások gyorsításáról és a 2015-2020 közötti Nemzeti Környezetvédelmi Programról.

A határozathozatalokat követően egyebek mellett a Miniszterelnökséget vezető miniszter közbeszerzésekről szóló törvényjavaslatát kezdik tárgyalni, de vita kezdődik vízgazdálkodási, tűzvédelmi és hadigondozási témájú törvénymódosító indítványokról is.

A Ház a héten péntekig ülésezik, majd hétfőn a 2016-os büdzséhez benyújtott több mint ötszáz módosító indítványról dönt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket