Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2013. Június 10. 13:01, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Mintegy 20 ezren buliztak az alsóörsi Harley-Davidson Fesztiválon

Mintegy 20 ezren buliztak az alsóörsi Harley-Davidson Fesztiválon

Mintegy 20 ezren buliztak szerdától szombatig a 14. Harley-Davidson Open Road Fest területén Alsóörsön.

A Harley-Davidson Fesztivál fellépői között volt a Ten Years After, a Uriah Heep, a Tankcsapda, az Edda Művek, a Hooligans, Ganxsta Zolee és a Kartel, Deák Bill Gyula, a Firkin, az Anna and the Barbies, valamint a Magna Cum Laude. Kisorsoltak egy 1200 köbcentis Seventy-Two Harley-Davidson motorkerékpárt, amelyet egy olyan motoros nyert, aki évek óta látogatója a rendezvénynek - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.
A fesztivál nulladik napján a Pannon Várszínház társulata bemutatta a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicalt, amely idén ünnepelte 40 éves évfordulóját. A legtöbben a szombati Uriah Heep-koncerten és Dévényi Tibor retro partiján buliztak a négynapos fesztivál alatt.
A legnépszerűbb program a szombati motoros felvonulás volt, amelyen több mint tízezren vettek részt. A konvoj 50 kilométer hosszú útvonalon, Alsóörs, Csopak, Balatonfüred, Tihany, Aszófő, Lovas, Felsőörs, Balatonalmádi településen vonult végig. A fesztivál alatt az ORF-Országos Balesetmegelőzési Bizottság, a Közlekedéstudományi Intézet és a Nemzeti Közlekedési Hatóság szakemberei elméleti és gyakorlati bemutatókat tartottak.
A látogatók nagy része az okos karszalagon visszamaradt összeget felajánlotta a Bátor Tábor Alapítvány részére, amelyet daganatos és krónikusan beteg gyerekek élményterápiás táboroztatására fordítanak.

Címkék: Kultúra-zene

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket