Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2021. Július 05. 10:00, hétfő | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Milliókkal csapott be egy idős asszonyt

Milliókkal csapott be egy idős asszonyt

A XV. kerületi rendőrök őrizetbe vették a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint milliókkal csapott be egy idős asszonyt. A fiatal nem először károsíthatott meg idős embereket.

Csavart vitt a feltételezett tettes abba a sajnos nem ismeretlen csalási módszerbe, amikor gyógyulni vágyó, idős embereknek a valós ár többszöröséért adnak el gyógyhatásúnak mondott termékeket – közölte a rendőrség hétfőn.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XV. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozásának adatai szerint a 26 éves K. Zoltán egy ilyen termékeket forgalmazó cég vezetőjeként 2020 novemberében találkozott egy 85 éves asszonnyal. A néni korábban is többször vásárolt eszközöket, amelyekről azt állították neki, hogy gyógyító hatásúak. A férfi lakásán kereste fel a sértettet, és azt ígérte, segít visszaszerezni a drágán vett termékek árát. Amikor egy újabb alkalommal meglátogatta a nénit, ügyvédi költségre hivatkozva több mint tízmillió forintot vitt el tőle, hogy majd jelentkezik a visszajáróval. A sértett 2021 áprilisáig várt, végül feljelentést tett.

A XV. kerületi nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőt; K. Zoltánt július 1-jén fogták el. A férfit jelentős kárt okozó csalás bűntett megalapozott gyanújával hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A gyanúsított, aki ellen hasonló csalások miatt több eljárás folyt korábban, tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Címkék: csaló, elfogás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket