Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Augusztus 06. 13:54, hétfő | Belföld
Forrás: OS

Miből finanszírozzák a kormányzati luxusóvodákat?

Miből finanszírozzák a kormányzati luxusóvodákat?

Magyarország megújítása újabb mérföldkőhöz ért: míg a szegényebb szülőknek manapság megoldhatatlan gondot jelent a kisgyermekük nappali felügyeletének megfizetése, a kiemelt fizetésben részesülő kormánytisztviselők immár negyedáron járathatják csemetéiket luxusbölcsibe, luxusoviba. Csak remélni lehet, hogy nem a hátrányos helyzetű gyerekek keretéből.

Tegyük fel, hogy helyénvaló a 600 ezer mélyszegény család országában három luxusóvodát, és ugyanennyi luxusbölcsődét fenntartani a kormányzati tisztviselők gyermekeinek. Tegyük fel, hogy helyénvaló ezeket Budán, az átlaggyerekek számára elérhetetlen pluszellátásokkal és többletszolgáltatásokkal üzemeltetni.

De ha van undorítónak nevezhető intézkedése az Orbán-kormánynak (sajnos van…), akkor az az, hogy a kiemelt juttatások egész sorában részesülő állami alkalmazottak a szokásos költségtérítés negyedéért-ötödéért helyezhetik felügyelet alá kisgyermekeiket! Ez már nem csak igazságtalan az átlagos vagy az alatti, illetve semmilyen jövedelemmel nem rendelkező szülőkkel szemben, hanem mélyen megalázó is!

Ami a kivételezett szülőknek húsz, az az átlagembernek 80-90 ezer forintjába kerül(ne) havonta. Már ha Magyarországon a Fidesz által támogatott felső középosztály tagjait leszámítva még lenne, aki egy ekkora összeget havi szinten ki volna képes gazdálkodni. Emlékeztetőül: a 90 ezer majdnem a duplája annak a 47 ezer forintnak, mint amennyiből a kormánypártok szerint meg lehet élni…

Mellesleg a három intézményt fenntartó Humán-Jövő Kft. "véletlenül" ugyanaz a cég, mint amelyik az Erzsébet Program keretében a hátrányos helyzetű gyerekek nyári nyaraltatását is végzi. Őszintén reméljük, hogy hamarosan megnyugtató kormányzati cáfolatot olvashatunk arról, hogy a kormányközeli Kft. még csak véletlenül sem a kedvezményes üdültetésre szánt, az utóbbi években ide-oda csoportosítgatott központi forrás megcsapolásból fedezi az kormánytisztviselők gyermekeinek bölcsődei és óvodai luxusellátásának 75 százalékát.

Bangóné Borbély Ildikó
az MSZP elnökségi tagja

Címkék: Pártok-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket