Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2013. Január 31. 14:11, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Mesterházy: Magyarország mai állapotát méri fel az MSZP a falujárással

Mesterházy: Magyarország mai állapotát méri fel az MSZP a falujárással

A most indult falujárással Magyarország mai állapotát kívánja felmérni a MSZP, amelynek tagjai arról is beszélnek a meglátogatott településeken, hogy a párt milyen Magyarországot képzel el holnap - közölte a párt elnöke csütörtökön a Zala megyei Surdon.

Mesterházy Attila a Zala megyében indított országos falujáró program első helyszínén tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: a Magyarország ma elnevezésű kampány részei az utcán megjelent plakátok, de személyesen és interneten is gyűjtik a véleményeket, észrevételeket az ország jelenlegi helyzetéről.
A választópolgároktól, szakszervezetektől, önkormányzatoktól, civil szervezetektől érkező jelzések alapján március 9-én összegzik először tapasztalataikat egy országértékelő rendezvény keretében.
Kijelentette: "Magyarországnak új kormányra van szüksége, mert ez a kormány nem képviseli igazából a nemzeti érdekeket, számos területen kudarcot kudarcra halmoz". Miközben a miniszterelnök "mindenhol sikert lát, a minisztere pedig tündérmeséket, mi eközben azt látjuk, hogy növekszik a szegénység, egyre nehezebben élnek az emberek".
Ma körülbelül négymillió ember él a létminimum környékén, másfélmillió ember mélyszegénységben, négyszáz-ötszázezer gyerek éhezik naponta, és minden negyedik forintunkat rezsitörlesztésre fordítjuk. Szinte azonnal ki lehetne kapcsolni háromszázezer családnál a közműszolgáltatásokat, mert nem tudják törleszteni az adósságukat - sorolta az MSZP elnöke.
Mesterházy Attila úgy fogalmazott: Magyarországon gazdasági, szociális, demokratikus és politikai válság is van. Az ország gazdasága recesszióban van, "a legoptimistább becslések szerint 2013-ban nulla százalékos GDP-növekedés várható, nincsenek befektetések, történelmi mélyponton van a befektetési ráta Magyarországon, a külföldi befektetők menekülnek az országból, a hazai befektetők pedig egyszerűen kivárnak".
Lefagyott a magyar gazdaság, ezért 180 fokos fordulatra van szükség, s ezt csak úgy lehet elérni, ha "újraépítjük a Magyarország és a magyar kormány iránti bizalmat, ha kiszámíthatóságot, jogbiztonságot tudunk garantálni a magyar gazdasági szereplőknek" - mondta.
Az MSZP elnöke kijelentette: "nem jó politikai stílus, amikor egy kormány diktátumokkal kormányoz, amikor csak kijelentő módban tud beszélni, és kétségek még csak fel sem merülnek a döntéseik helyességét illetően". Magyarországon a kormány "semmilyen párbeszédre nem hajlandó, nem kíváncsi a mások véleményére, sőt ha valaki más véleményt mond, akkor azt ellenségnek tekinti, ezen a kultúrán szeretnénk változtatni" - fogalmazott.
Mesterházy Attila kifejtette: szeretnék elérni, hogy az MSZP jóval a választások előtt meg tudja mondani a választópolgároknak, hogy mire számíthatnak, ha újra őket támogatják. "Azt a hibát még egyszer nem követjük el mint 2006-ban, hogy más volt a választási program, és aztán más lett a kormányprogram, tanultunk a hibáinkból" - tette hozzá.

Címkék: Pártok-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket