Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. December 15. 17:18, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Mesterházy folyamatos kampányra számít 2013-ban

Mesterházy folyamatos kampányra számít 2013-ban

Az MSZP elnöke arra számít, hogy 2013-ban szinte folyamatos lesz a kampány, az előzetes regisztrációra pedig a választások első fordulójaként tekint. Mesterházy Attila újságírói kérdésre megerősítette, hogy Ron Werber tanácsadóként segíti a szocialistákat.

A pártelnök az MSZP választmányi ülése után tartott sajtótájékoztatón elmondta: az izraeli szakember, aki a 2002-es kampánytól fogva több évig dolgozott a szocialistáknak, jártas a mozgósítási kampányokban, jól tudja motiválni az aktivistákat, az MSZP pedig - korlátozottabb anyagi lehetőségei és médiamegjelenése miatt - éppen arra számít, hogy "lábbal kell megvernie a Fideszt".
A szocialisták választása azért is esett Ron Werberre, mert vannak magyarországi, MSZP-s tapasztalatai, és a térség több más országában is dolgozott már - tette hozzá.
Ron Werber a választmányi ülésen arról számolt be, hogy az elmúlt három-négy hétben szerzett benyomásai szerint az MSZP tízszer felkészültebb a választásokra, mint 2001-es Magyarországra érkezésekor volt. "Úgy fogalmazott, hogy ha a fele igaz annak, amit mondunk, akkor meg fogjuk nyerni a választásokat, méghozzá simán" - közölte Mesterházy Attila.
Az MTI kérdésére a pártelnök arról is beszélt, hogy január végén az Egyesült Államokba utazik, és tárgyal több olyan tanácsadóval, aki Barack Obama elnöki kampányában dolgozott. Az MSZP a közösségi médiában, az adatbázis-építésben és a választók mozgósításában jártas segítőket szeretne megnyerni egy-egy projekthez.
Mesterházy Attila az MSZP arculatváltásáról szólva elmondta: ezzel véget ér a szocialista párt két éve kezdődött megújulása, amelynek során előbb az alapszabályt és a pártszervezetet újították meg, majd döntően a fiatalabb generáció tagjaiból álló új vezetőséget választottak, és elvégezték a pártprogram megújítását is.
Hozzátette: az új, most bemutatott arculat jelenik majd meg a szocialisták kampányaiban. A pártelnök arra számít, hogy így az eddiginél gyorsabb, egyszerűbb, olcsóbb és a központból jobban koordinálható, irányítható lesz a korteskedés.
Kérdésre válaszolva Mesterházy Attila a közmédiában folyó elbocsátásokról is szólt. Azt mondta: elfogadhatatlan, hogy olyan munkatársakat küldenek el, akik "akartak némi szakmaiságot vinni a munkájukba, és nem csak a központi kommunikációs igényeket kielégíteni". Úgy fogalmazott: "Arra számítunk, hogy a közszolgálati média, ahogy haladunk előre a kampányban (...), megint el fog dőlni jobbra, ahogyan az történt 2002-ben is."

Címkék: Pártok-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket