Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Szeptember 24. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Mesterházy Attila: meg fogjuk verni a Fideszt

Mesterházy Attila: meg fogjuk verni a Fideszt

A szocialista pártelnök szerint az MSZP meg fogja verni a Fideszt a választásokon. Ilyen regisztrációval, olyan választójogi rendszerrel, így is, úgy is meg fogjuk verni a Fideszt - jelentette ki Mesterházy Attila vasárnap Győrben egy sajtótájékoztatón.

Az előzetes választási regisztráció kapcsán a politikus úgy fogalmazott: látható módon fogy a Fideszen belül is a győzelembe vetett hit és önbizalom; nem tudnak érveket felhozni amellett, miért van szükség erre a megoldásra, miközben van az országban egy működő választói nyilvántartási rendszer, amely alapján 22 év óta zökkenőmentesen bonyolították le a voksolásokat.
"Regisztrációval vagy anélkül, ugyanúgy a magyar nép el fogja zavarni a Fideszt, ahogy eddig egyébként minden, hazugságra épülő politikai hatalmat is elzavart a történelem során" - jegyezte meg a pártelnök.
Kiemelte: a következő választásokra készülve el akarják kerülni a szocialisták 2006-os hibáját, hogy "mondunk valamit választási program címén a választóknak, aztán kormányprogramként mást csinálunk". De azt is - tette hozzá -, amit Orbán Viktor csinált 2010-ben, amikor "semmit nem mondott, semmilyen programot nem adott a magyar választóknak, és ehhez képest még azokat az érzéseket sem tudta beteljesíteni, amiket felkeltett a választási kampány során".
Mesterházy Attila beszámolt arról, hogy a végéhez közeledik a párt Kelet-Magyarország programjának megalkotása, valamint indul a Nyugat-Magyarország stratégia készítése is; ennek részeként október 4-5-én tart kihelyezett ülést a szocialista párt országgyűlési képviselőcsoportja.
Helyi ügyekről szólva kitért arra is: két-három héten belül eldöntik, hogy polgári vagy büntetőjogi lépéseket tegyenek az Audi logisztikai parkjával kapcsolatos telekügy miatt. Megfogalmazása szerint azzal, hogy "üveggyöngyökért" megvették a létesítmény leendő helyét, tetemes összeggel "verték át" az eladókat, és veszélybe sodorták a beruházást.

Címkék: Pártok-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket