Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Szeptember 24. 18:13, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Megvannak az Ars Sacra Filmfesztivál díjazottjai

Megvannak az Ars Sacra Filmfesztivál díjazottjai

Az egész estés dokumentumfilm kategória győztese Domokos János A te neved című filmje lett, a rövid dokumentumfilm kategóriát Balla Dávid alkotása, a Ne bámuljanak már című film nyerte,

míg a rövid, fikciós szekcióban Chilton Nóra Telefonok összetörve és célkeresztben című alkotása bizonyult a legjobbnak az Ars Sacra Filmfesztiválon - közölte az Ars Sacra Alapítvány hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a beérkezett, nyolcvanhárom, két évnél nem régebbi filmből az öttagú zsűri - Dér András filmrendező, Gelencsér Gábor filmesztéta, Dombrovszky Linda filmrendező, Komlósi Orsolya producer, Gőbel Ágoston újságíró - negyvennégy alkotást választott a versenyprogramba.

A kategóriák győztesei mellett több különdíjat is kiosztottak. A Nemzetstratégiai Kutatóintézet különdíjával a székelyudvarhelyi Simó Ibolya Tomi, Ervin és az iskola című alkotását jutalmazta, a Nemzeti Művelődési Intézet Közösség-díját a Világítani fogok című, Huszár Domonkos és a Shoeshine.hu közös filmje kapta.

A Hagyományok Háza Hollós László és Dala István a Válaszút vándora című, Kallós Zoltánról készült portréfilmet jutalmazta. A Katolikus Rádió a Sára nővér rendezője, Erhardt Ágoston és Marossy Gyula portréfilmjét díjazta. Az Ars Sacra Alapítvány különdíját Mohi Sándor rendező-operatőr vehette át.

Az Ars Sacra Fesztivál keretein belül harmadik alkalommal rendezték meg a filmfesztivált, amelynek az idén a Tabán Artmozi adott otthont szeptember 16. és 23. között.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket