Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Április 26. 16:14, vasárnap | Belföld
Forrás: M1/hirado.hu/fotó: Fotó: MTI/Kovács Tamás

Még a legsúlyosabb állapotból is van visszaút

Még a legsúlyosabb állapotból is van visszaút

Több hét lélegeztetés után tudtak levenni a gépről két koronavírusos beteget a budapesti Szent Imre Kórházban. Az orvosok szerint ez megint azt bizonyítja, hogy még a legsúlyosabb állapotból is van visszaút.

A Szent Imrében akár több mint 400 koronás beteget is el tudnak látni, vagyis felkészültek az esetleges tömeges megbetegedésekre – derült ki az M1 Híradójában.

A budapesti Szent Imre kórház egykori sürgősségi osztálya mára teljesen átalakult. Szigorodtak a biztonsági előírások és a funkciója is más lett.

Először az úgynevezett sokktalanítóba kerülnek a betegek, ahol több vizsgálatot is elvégeznek rajtuk, hogy bebizonyosodjon, valóban fertőzöttek-e. Váradi Zsolt, a kórház sürgősségi osztályának vezetője azt mondja, naponta hat-nyolc esetet látnak itt el.
A kórház intenzív osztályának élete is felbolydult a járvány óta, a koronavírusos betegek ellátására speciális kórtermeket hoztak létre.

Az intenzív osztály vezetője, Bucsek László azt mondja, mind fizikailag, mind lelkileg felkészültek a járvány berobbanására, bár a munkatársaknak nem volt egyszerű alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez.

Szinte minden dolgozót megvisel a feszített munkatempó. A legtöbben tizenkét órás műszakban dolgoznak, olyan a védőruhákban, amelyeket három-négy óránként cserélnek. A legnehezebb azonban mindenkinek a családtól való elszakadás.

Szükség lesz még a kitartásukra, hiszen a szakemberek szerint a járvány még közel sem érte el a csúcspontját, a tetőzése majd csak május elejére várható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket