Városlista
2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2011. Augusztus 30. 14:13, kedd | Külföld
Forrás: OrientPress

Marad -e a laza monetáris politika Svájcban?

Marad -e a laza monetáris politika Svájcban?

Csütörtökön reggel kiderül, milyen mértékben nőtt a svájci gazdaság az idei második negyedévben.

A várakozások szerint az első negyedévi 0,3 százalék után 0,4 százalékkal nőhetett a gazdaság. Az előző év azonos időszakához képest pedig hasonló mértékű, 2,4 százalékos GDP-növekedésről számolhat be a statisztikai hivatal.

A múlt héten a svájci gazdaság várható növekedését előre jelző KOF indikátor már jelezte, hogy az alpesi gazdaság is behúzza a féket idén, mivel az exportnövekedést az erős frank visszafogta. Magyar idő szerint 9:00 után Svájcban kiskereskedelmi forgalmi statisztikát, ill. augusztusi feldolgozóipari indexet is közölnek. Ez utóbbinál 53,5 pontról 51 pontra történő csökkenéssel kalkulálnak. A befektetők minden bizonnyal a GDP adatra fókuszálnak elsősorban. A vártnál gyengébb statisztika csak újabb okot adhat a jegybanknak arra, hogy tartósan laza monetáris politikát alkalmazzon, jelen esetben az irányadó ráta a zéró közelében maradjon, akár jövőre is.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: svájc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.