Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Március 29. 14:01, csütörtök | Külföld
Forrás: mno.hu / MTI

Már töltik az üzemanyagot a rakétába

Már töltik az üzemanyagot a rakétába

Észak-Korea elkezdte betölteni az üzemanyagot a rakétába, mellyel műholdat akar felbocsátani április közepén – jelentette a Tokio Simbun című japán lap egy forrásra hivatkozva, amely közel áll a phenjani kormányhoz.

Az indítás napja valószínűleg április 12-e vagy 13-a lesz – tette hozzá a forrás. A nagyhatalmak gyanúja szerint Észak-Korea a műholdfellövést ürügyül használja fel rakétakísérlethez.

Az Egyesült Államok szerdán bejelentette, hogy felfüggesztette az Észak-Koreának szánt élelmiszersegélyt, mert Phenjan megsértette azt a megállapodást, amelynek értelmében tartózkodni fog a rakétaindításoktól. Észak-Koreában abban a tekintetben sem lehet megbízni, hogy a segélyt a rászorulók között fogja szétosztani – közölte Peter Lavoy, a Pentagon ázsiai és csendes-óceáni ügyekben illetékes helyettes államtitkára.

Phenjan kedden a KCNA állami hírügynökségen keresztül közölte: „Észak-Korea sosem mond le arról a jogáról, hogy békés céllal műholdat bocsásson fel a világűrbe”

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.