Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Február 23. 09:50, péntek | Belföld
Forrás: mti

Már 74 jelöltet vettek nyilvántartásba a bizottságok

Már 74 jelöltet vettek nyilvántartásba a bizottságok

Már 183 egyéni jelöltet jelentettek be az áprilisi országgyűlési választásra, ebből 74-et már nyilvántartásba is vettek a választási bizottságok.

A Nemzeti Választási Iroda péntek reggeli adatai szerint 183 jelöltet jelentettek be eddig, ebből 106 a Fidesz-KDNP, 32 az MSZP-Párbeszéd, 15-15 pedig a Jobbik és az LMP színeiben indul. Függetlenként öt jelöltet jelentettek be. Egy-egy bejelentett jelöltje van már az Együtt - A Korszakváltók Pártjának, az A Mi Pártunk - IMÁ-nak, az Értünk Értetek - A Hiteles Pártnak, a Közös Nevező 2018-nak, a Net Pártnak, a Hajrá Magyarország! Pártnak, a Haza Mindenkié Pártnak, az Aquila Pártnak, a Kell az Összefogás Pártnak, valamint a Nemzeti Együttműködés és Megbékélés Pártnak.

A választókerületi választási bizottságok 74 jelölt nyilvántartásba vételéről már döntöttek is: a Fidesz-KDNP-nek 55, az MSZP-Párbeszédnek 12, a Jobbiknak 3, az LMP-nek 2, az Értünk Érteteknek egy nyilvántartásba vett jelöltje van. Ezeken kívül egy független jelöltet is nyilvántartásba vettek.

Az országgyűlési választáson az indulhat, aki a március 5-éig összegyűjti az induláshoz szükséges 500 érvényes ajánlást.

Az ajánlások ellenőrzésére három napja van a választókerületi választási irodának, a jelöltek nyilvántartásba vételéről ezután döntenek a választási bizottságok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket