Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. November 15. 07:31, csütörtök | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Már 50 halálos áldozata van a kaliforniai tűzvésznek, folyik a kutatás az eltűntek után

Már 50 halálos áldozata van a kaliforniai tűzvésznek, folyik a kutatás az eltűntek után

A kaliforniai tűzvésznek már ötven halálos áldozata van, a Nemzeti Gárda tagjai segítenek az eltűntek utáni kutatásban.

Több mint kétszáz embernek veszett nyoma a Kalifornia északi és déli részét egyaránt sújtó tűzvésznek. A hatóságok csütörtökön este hozzák nyilvánosságra az eltűntek névsorát.

Bár az északi vidékeken pusztító tüzek egy részét sikerült csillapítani, délen - Los Angeles környékén fekvő - San Bernardino megyében újabb tűzfészkek alakultak ki.

Aviva Braun, az országos meteorológiai szolgálat szakembere újságíróknak azt nyilatkozta: a légkör szennyezettsége veszélyes mértéket ért el, mivel a szél "szétterítette" a sűrű füstködöt.

Több mint nyolcezer tűzoltó küzd a lángokkal, csütörtökön San Francisco környékén és Malibunál mondták legveszélyesebbnek a helyzetet. A gazdag Malibuba vezető utak a tűzvész miatt vagy járhatatlanok, vagy elővigyázatosságból lezárták. Az ott élőknek hajókon visznek élelmiszert és ivóvizet. A hatóságok mindenkit figyelmeztettek, hogy a csapvíz fogyaszthatatlan, illetve csakis forralás után szabad főzéshez is felhasználni.

Az északi Butte megye seriffje, Kory Honea bejelentett: hat embert letartóztattak fosztogatás gyanúja miatt.

A tűzvész több károsultja feljelentést tett a Pacific Gas & Electric nevű áramszolgáltató ellen, mert úgy véli, hogy a vállalat hanyagsága okozta az első és később tovaterjedő tüzet.

A szövetségi katasztrófa-elhárítási hivatal (FEMA) vezetője, Brock Long és a természeti környezetet is felügyelő belügyi tárca vezetője, Ryan Zinke Kaliforniában tartózkodik, közben folyamatosan informálja a helyzetről a Fehér Házat. Donald Trump Twitter-bejegyzésben mondott köszönetet a tűzoltóknak és a mentésben résztvevőknek.

Címkék: kalifornia, tűz, tűzvész

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.