Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Szeptember 20. 11:13, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Magát egyházi vezetőnek kiadó piramisjáték-szervező ellen emeltek vádat

Magát egyházi vezetőnek kiadó piramisjáték-szervező ellen emeltek vádat

Piramisjáték szervezése miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség egy férfival szemben, aki magát egy új egyház vezetőjének kiadva gyűjtött pénzt - közölte a fővárosi főügyészhelyettes csütörtökön az MTI-vel.

Fürcht Pál közleményében azt írta, hogy az 54 éves budapesti férfi 2010-ben egy egyházat alapított, majd miután - a törvényi változások folytán - 2012. január 1-jétől már nem minősültek egyháznak, az egyházi minőség fenntartásának látszata mellett 135 esetben fogadott el adományokat. A pénzt befizetőknek az összegyűjtött összeg segélykénti újraosztását ígérte.

A vádlott 2012-ben és 2013-ban segítőivel előadásokon, webkonferenciákon és szórólapokon különböző - kifizetési kockázati tényezőt is tartalmazó - karitatív, illetve befektetési programokat hozott létre. A résztvevők - befizetéseik révén és ismerőseik beszervezésével - különböző fokozatokat érhettek el, majd egy idő után nagy összegű segélyek kifizetésére válhattak jogosulttá.

A férfi a piramisjáték működtetésével forintban és euróban mintegy 30 millió forintot gyűjtött össze, kifizetés azonban egy-két esetet leszámítva nem történt - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket