Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Május 11. 07:24, péntek | Belföld
Forrás: mti

Ma lesz az Artmozik éjszakája

Ma lesz az Artmozik éjszakája

Ma rendezik meg az Artmozik éjszakáját, amelyen premier előtti vetítésekkel és régi kedvencekkel is várják a nézőket késő délutántól szombat hajnalig öt fővárosi moziban.

A Művész moziban Rendezők éjjele címmel mások mellett Roman Polanski, Wim Wenders és Lynne Remsey új filmje lesz látható az országos premier előtt, de Tarantino Kutyaszorítóban című kultfilmjét is levetítik.

A Puskin az igaz történetekre fókuszál idén, így a legutóbbi Oscar-nyertes filmek közül az Én, Tonyát és A legsötétebb órát lehet majd látni és premier előtt vetítik a Vissza a gyökerekhez és az Egy burka, egy nadrág című francia vígjátékot.

A Toldi mozi kínálata a veszélyes szerelmi viszonykat helyezi idén előtérbe, így a Szicíliai kísértettörténet című olasz-francia-német filmdráma, vagy az Így csajozz egy földönkívülivel című romantikus sci-fi is is műsorra kerül, premier előtt pedig a Merülés a szerelembe című német-francia-spanyol-amerikai romantikus filmet, valamint a japán Naomi Kawase A naplemente ragyogása című romantikus drámáját lehet látni.

A Kino Cafe Nők - szerepek elnevezésű válogatásában a Lady Bird című amerikai vígjáték, az Arcélek, útszélek című francia dokumentumfilm és Ridley Scott Thelma és Louise című filmje szerepel, a Tabánban pedig a magyar alkotások között Bogdán Árpád Genezis, Lengyel Balázs Lajkó - Cigány az űrben és Mészáros Márta Aurora Borealis - Északi fény című munkája kerül műsorra.

Címkék: art mozi, film, mozi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket