Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Október 20. 10:47, szombat | Belföld
Forrás: mti

Ma kezdődik a Mozinet Filmnapok programsorozata

Ma kezdődik a Mozinet Filmnapok programsorozata

Ma kezdődik a Mozinet Filmnapok programsorozata, amelyen premier előtti vetítések és díjnyertes filmek várják az érdeklődőket budapesti és vidéki art mozikban.

A keddig tartó 8. Mozinet Filmnapok válogatásában többek között olasz, lengyel, iráni, libanoni és magyar alkotók munkáival találkozhat a közönség.

Az idei program premier előtti filmjei között van A nagy szépség, az Ifjúság és Az ifjú pápa című alkotások Oscar-díjas rendezője, Paolo Sorrentino legújabb, Loro című munkája. Sorrentino sok zenével és humorral mutatja be Toni Servillo megformálásában milliók elérhetetlen bálványát, a modern Olaszország leghosszabb ideig hivatalban levő miniszterelnökét, az életkoráról tudomást sem vevő Silvio Berlusconit.

Műsorra tűzik a kétszeres Oscar-díjas rendező, Aszgar Farhadi Nyílt titok című filmjét az Oscar-díjas Penélope Cruzzal és Javier Bardemmel a főszerepben, de a programban szerepel Farhadi előző munkája, Az ügyfél is.

Levetítik a lengyel Pawel Pawlikowski Ida című Oscar- és BAFTA-díjas alkotását, valamint a rendező legújabb, Hidegháború című filmjét, amelyben két lengyel zenész kapcsolata bontakozik ki az 1950-es évek kommunista Lengyelországában.

Premier előtt lesz látható a megtörtént eseményeken alapuló Birds of Passage című kolumbiai-dán-mexikói gengszterfilm, amelyben a kolumbiai bennszülött tradíciók is megelevenednek. Ugyancsak a filmnapok keretében vetítik először Ziad Doueiri A sértés című alkotását, az első libanoni filmet, amelyet Oscarra jelöltek.

Enyedi Ildikó Oscar-díjra jelölt Testről és lélekről című filmje mellett Nemes Jeles László két munkája is látható lesz 35mm-es kópiáról: az Oscar-díjas Saul fia és a rendező új filmje, a Napszállta is. A vetítéseket a filmekhez szervezett beszélgetések, közönségtalálkozók és további színes programok egészítik ki.

Címkék: film, filnapok, mozi, mozinet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket