Városlista
2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2019. Június 19. 17:01, szerda | Külföld
Forrás: Kovács Andrea, az MTI tudósítója jelenti:- illusztráció: pixabay

Lőtt fejsebbel holtan találtak egy ukrán parlamenti képviselőt

Lőtt fejsebbel holtan találtak egy ukrán parlamenti képviselőt

Lőtt fejsebbel holtan találták otthonában Dmitro Timcsukot, a kisebbik kormánypárt, az Arszenyij Jacenyuk volt kormányfő vezette Népi Front parlamenti képviselőjét. A rendőrség nem zárja ki, hogy gyilkosság áldozata lett

- közölte szerdán Szerhij Knyazjev országos rendőrfőnök.

Timcsuk főként az Információs Ellenállás nevű ukrán civil szervezet vezetőjeként vált ismertté mint katonai elemző, aki rendszeresen publikált jelentéseket a Donyec-medencei fronton zajló harci eseményekről. A Kreml-barát orosz média rendszerint "oroszellenesnek" titulálta.

A 46 éves férfi a felesége elmondása szerint a pisztolyát tisztogatta, amely eközben elsült, és véletlenül lőtte magát főbe. Mire kiérkeztek a mentők, már belehalt sérülésébe.

A rendőrfőnök ugyanakkor a sajtó képviselőinek azt mondta, hogy a hatóságok több lehetséges verziót is vizsgálnak. Mivel nem volt egyedül halálának bekövetkeztekor, így nem zárják ki sem a baleset, sem a szándékos emberölés lehetőségét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.